jueves, 21 de junio de 2012

Moció llocs d'estudi


Na Mª Àngesl Gualde i Orozco, regidora del  Grup Municipal Socialista, presenta la següent proposta a consideració del Plenari:

                            PART EXPOSITIVA:
Com tots sabem, els llocs destinats per a l’estudi individual o col·lectiu són escassos a La Vila Joiosa. Esta situació és la causant de què, durant el curs acadèmic els llocs d’estudi estan de gom a gom: menuts fent deures per a l’escola, grups de treball que busquen informació a la Biblioteca o a la Casa de la Juventut als ordinadors, gent que prepara les seues oposicions...
Però aquesta anterior qüestió s’agrava si parlem dels mesos següents: juny, juliol, agost i principis de setembre. Durant aquest període de temps, s’acumulen diverses circumstàncies: els xiquets tenen els últims exàmens de la tercera avaluació, els alumnes de batxillerat preparen la prova de selectivitat, els universitaris estudien per als exàmens parcials del segon quadrimestre i anuals, la gent es presenta a oposicions i fa l’últim repàs... i tot açò necessita d’una ràpida solució.
És també conegut que existeixen locals buits distribuïts pel nostre municipi que són de titularitat municipal i que podrien adequar-se amb una despesa no molt gran per a ser utilitzats per a l’estudi. Seria una manera de facilitar l’estudi per a aquells que no tenen les condicions adequades en la seua vivenda: ordinadors, consulta de llibres a la Biblioteca, grups d’amics que solucionen dubtes entre ells...

Exposada la proposta, presentem la següent moció a consideració del Plenari:

                                  MOCIÓ:
1.      Que es cree una comissió per a investigar quins locals podrien habilitar-se i, per tant,  dedicar-se a l’estudi.
2.      Que, si algun local estigués disponible per a tal fi, s’equipara amb: taules i cadires. A més a més, un sol conserge podria obrir i tancar l’establiment sense necessitat de què hi haguera vigilància.
3.      Que s’arribara a un acord amb els directors dels instituts per tal de que puguen utilitzar-se les biblioteques dels centres, quasi sempre desaprofitades, durant l’horari lectiu del centre. Açò seria beneficiari per als estudiants del mateix centre que van a enfrontar-se a les Proves d’Accés a la  Universitat i, si fóra possible, també podrien accedir els estudiants universitaris.
4.      Que, quan el nou museu arqueològic, Vila-Museu, estiga obert i en funcionament, s’habilite el soterrani de la Casa de Cultura per albergar sales d’estudi col·lectiu on els estudiants puguen realitzar treballs o estudiar en grup sense la necessitat de guardar silenci.
5.      Que, tot i que l’ASSOVEU ha aconseguit un acord amb la regidoria de Juventut per que la Biblioteca Cristóbal Zaragoza i la Casa de Joventut es mantinguen obertes per més hores, es mantinga oberta la Biblioteca Cristóbal Zaragoza a migdia i La Casa de La Joventut els caps de setmana.



La Vila Joiosa, 7 de juny de 2012