jueves, 20 de octubre de 2011

Moción solicitando reducción 60% gasto iluminación navideña y entrega de esta cantidad a Cáritas de La Vila

JAIME RAMIS GALIANA, concejal del Grupo Municipal PSOE de este Ayuntamiento de Villajoyosa, al amparo del artículo 91.4 del Reglamento de Organización y Funcionamiento de las Entidades Locales, formulo para su discusión y, en su caso, aprobación en el próximo pleno ordinario, previa su inclusión en la comisión informativa correspondiente, la siguiente MOCIÓN


EXPOSICIÓN DE MOTIVOS

Quedan escasos días para que celebremos una de las fechas más importantes y entrañables del año, la Navidad. Días de alegría, de reencuentros de hermandad. Hay familias de nuestro pueblo que lo están pasando mal, la crisis las ha llevado a una situación extrema. Día a día acuden a Cáritas a solicitar ayuda en alimentos. Gracias a la loable acción de esta institución, van saliendo adelante aunque con muchas dificultades y más, si cabe, cuando hay niños pequeños y sus padres se ven sin medios para darles lo más básico.


Un pueblo solidario sabe renunciar cuando es necesario incluso a una de las señas de identidad más bonitas de la Navidad: las luces. Sin embargo, con esta acción creo que habrá otras buenas luces en los corazones de cada uno de los vileros y vileras.


Las Navidades son para vivirlas, para sentirlas, para compartir lo mejor de cada uno en un gran sentimiento común. Con la aplicación de las tres ESES_ Solidarias, Sostenibles y Saludables, explicaremos que estas fechas no son solo para regalos caros, ni para derroche de medios, si no para intentar hacer realidad esa extraña utopía que todos llevamos dentro, pero que en pocas ocasiones logramos hacer realidad; ayudar aquellos que más lo necesitan. Recordando, además, que estas son fechas en que los niños se llenan de ilusiones y que muchos no las verán cumplidas pero con esta acción podremos llegar a que lo tengan un poco mas fácil.


MOCIÓN


<!--[if !supportEmptyParas]--> PRIMERO.- Reducir en un 60 % el presupuesto en luces y adornos de Navidad. Dicho ahorro iría destinado a Cáritas Parroquial de La Vila Joiosa. Tomando como base el presupuesto destinado a luces navideñas en el año 2010, esto significaría 36.000 euros.


SEGUNDO.- El 40 % restante se destinaría a la decoración de las calles comerciales de nuestra Ciudad según criterios de la Asociación de Comerciantes.


TERCERO.- Seguir con la implantación de las bombillas LED. Evitaremos así la conexión de adornos navideños a las farolas públicas en cumplimiento estricto de los criterios de sostenibilidad.

Moció col.legi Gasparot

Gaspar LLoret Valenzuela, portaveu del grup municipal PSPV-PSOE d’aquest Ajuntament de la Vila Joiosa, a l’empar de l’article 91.4 del reglament d’organització i funcionament de les entitats locals, formule per a la seua discussió i, en el seu cas aprovació en la pròxima sessió plenària ordinària, prèvia la seua inclusió en la comissió informativa corresponent, la següent moció:

Exposició de Motius


L’acord plenari del dia 17/9/09 aprovat per unanimitat basat en la legislació vigent va permetre un pas important per a la Comunitat Educativa vilera. Les paraules de la regidora del PP manifestaven agraïment a la Corporació per l’acord absolut manifest per dur endavant la proposta, dient que “és una prioritat del PP, al que represente, que es materialitzen els Col·legis Públics que hui en dia es disposen a la Vila Joiosa en aules prefabricades”. ….la regidora inclús ens deia que el Col·legi Públic Gasparot està contemplat en el projecte Crea Escola de la Generalitat. Tots el grups polítics representats en l’Ajuntament van mostrar el seu suport perquè el projecte fóra una realitat tan ràpid com fos possible.

La llei 14/2003, de 10 d'abril de patrimoni de la Generalitat Valenciana, en l'ap. iv del preàmbul, assenyala el següent:

“una de les principals novetats de la llei constituïx la regulació de les mutacions demanials i, en concret, de les mutacions demanials externes, que permeten la transmissió de la titularitat de béns de domini públic a altres administracions, sense perduda de la demanialitat. la mutació demanial externa no contradiu el principi d'inalienabilitat dels bens de domini públic, ja que el dit principi constitucional impedix el tràfic jurídic privat de dites bens, però no el tràfic jurídic públic, en el qual, en cap moment, es perd l'afectació a l'ús o servici públic que es tracte. la llei, per tant, permet amb caràcter general l'afectació d'un bé o dret demanial a un ús o servici públic competència d'una altra administració i transmetre la titularitat dels mateixos, figura que es troba regulada en algunes lleis estatals (cal citar, per exemple la legislació de carreteres, i la llei orgànica d'universitats) i que ha sigut arreplegada en diverses sentències del tribunal suprem. la mutació demanial externa permet agilitzar i justificar les cessions de béns entre administracions públiques”.

Així mateix, en l'art. 37 de la llei de patrimoni de la Generalitat Valenciana de 2003, disposa segons tenor literal que:

“les administracions territorials de la Comunitat Valenciana podran afectar béns i drets demanials a un ús o servici públic competència de la generalitat i transmetre-li la titularitat dels mateixos quan resulte necessari per al compliment dels seus fins. L'administració adquirent mantindrà la titularitat del bé mentres continue afectat l'ús o servici públic que va motivar la mutació i, per tant, conserve el seu caràcter demanial. Si el bé o dret no fóra destinat a l'ús o servici públic, o deixara de destinar-se posteriorment, revertirà a l'administració transmetent, integrant-se en el seu patrimoni amb totes les seues pertinences i accessions.

Correspon al titular de la conselleria competent en matèria de patrimoni l'aprovació a proposta del departament interessat, de les mutacions demanials externes a favor d'una altra administració i l'acceptació de les efectuades a favor de la Generalitat Valenciana per altres administracions.

Amb les prerrogatives que marca la legislació vigent transcrita en el paràgraf anterior la corporació local en conformitat amb el que disposen els art,37 i 44 de llei 14/2003 de patrimoni de la GVA, cedeix amb el codi E1CE11 de la finca regitral 43.5899, a fi de construir un Col·legi d’Educació Primària.

Amb totes les premisses exposades presentem la següent:


MOCIÓ


1. La ratificació de l'acord de construir el CP Gasparot en sòl públic com és va aprovar en el plenari P-2009/01586 on és va posar a la disposició de GVA la finca registral 43.589 a tal efecte. Sempre mantenint la titularitat pública del mateix.

2. Instar a la Conselleria d'Educació perquè incloga en els pressupostos de 2.012 la construcció de la xarxa escolar de titularitat pública que falta en la Vila Joiosa: el col·legi públic Dr. Esquerdo, el C.P Gasparot de titularitat i gestió pública i que s'inicien les obres de rehabilitació dels centres on són necessàries.